Ханс Цимер пристига в София със собствена рок група
Ханс Цимер пристига в София със собствена рок група / снимка: Guliver/Getty Images

Ханс Цимер пристига в София със своя собствена рок група, в която са включени изключителни музиканти. Филмовият композитор ще има концерт на 16 май в зала "Арена Армеец", съобщиха организаторите от "София мюзик ентерпрайсис".

Част от групата е виртуозният китарист Гътри Гован. Той е свирил с редица популярни музиканти, сред които групите "Ейша и "Аристократс", както и с един от най-известните прогресив рок музиканти Стивън Уилсън. Друг изключителен музикант, който ще видим в София, е басистката Йоланда Чарлс. Тя е записвала с едини от най-добрите музиканти, включително и с краля на попа Майкъл Джексън.

В спектакъла ще се включи още хора и оркестъра на Софийската филхармония, с което
музикантите на сцената ще бъдат над 70. Специални гости на шоуто ще са гласът от едноименния филм "Цар Лъв" - Лебо М, както и талантливият китарист от "Incubus" Майк Айнцигер.

Носителят на "Оскар", "Златен глобус", "Грами" и "Тони" Ханс Цимер ще представи уникално шоу с музика от филмите "Гладиатор", "Карибски пирати", "Цар Лъв", "Шифърът на Леонардо", "Мъж от стомана" и много други.

Зрителите ще станат свидетели на съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Те ще се насладят и на зрелищно шоу, дело на световноизвестния дизайнер Марк Брикман, създател на визуалните ефекти в концертите на "Пинк Флойд", Пол Макартни, Барбара Стрейзънд, Роджър Уотърс.

Билетите за концерта са на цени от 60 до 140 лв.