Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Всичко приключи за Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Торонто. Той не успя да преодолее намиращия се във великолепна форма южноафриканец Кевин Андерсън и падна с 2:6, 2:6 за малко повече от час, посочва gong.bg
 
Така българинът допусна втората си загуба от осем мача срещу този съперник, но тя му коства попадането във финалната четворка на силната надпревара в канадския град.
 
Андерсън направи почти безгрешен мач, в който използва абсолютно всички шансове, които му се откриха. А на свой ред не просто не даде нито една точка за пробив на българина, но почти и не направи сериозни грешки. И съвсем заслужено е на полуфинал.
 
Мачът започна равностойно, но след първите три гейма сякаш нещо се пречупи в играта на българина. Той позволи на съперника да реализира цели седем поредни гейма, което се оказа изключително важно за изхода не само на първия сет, но и на целия мач.
 
Южноафриканецът усети колебанията на съперника си в петия гейм на първата част, когато получи три възможности за пробив. Той се възползва от третата и дръпна в резултата. А това се оказа повече от решаващо, защото Андерсън просто не грешеше на свой сервис и дори не даде възможност за целия мач на българина да реализира пробив.
 
Така след пет поредни гейма в този сет Андерсън дръпна с 6:2, а с удължаването на серията си реаизира пробив още и в първото подаване на Гришо във втория сет. Единствената възможност българинът да е доближи до пробив беше едва в шестия гейм на втората част, но я пропиля и това сякаш беше всичко.
 
Още в следващия гейм южноафриканецът стигна до втори пробив, което се оказа решаващо и всичко приключи. Той сервираше с над 200 км/ч през целия мач, а на всичко отгоре сервисите му бяха много добре насочени и това просто съсипа българина.
 
Така пред Димитров остава далеч по-важната задача другата седмица. Тогава е Мастърсът в Синсинати, който той спечели миналата година и има да защитава 1000 точки от него. Така че там трябва да е много по-убедителен.
gong.bg