Годината на Русия в България започва с галаконцерт в НДК
Годината на Русия в България започва с галаконцерт в НДК / netinfo

Един час след пристигането си в България руският президент Владимир Путин ще присъства на галаконцерта в зала 1 на НДК, с който ще бъде открита „Годината на Русия в България”.

Очаква се концерта да продължи около 70 минути. Билети за спектакъла не бяха пуснати в продажба. В зала 1 на Националния дворец на културата са поканени около 4 хиляди души.

Програмата се уточнява до последния момент. Очаква се в концерта да участват едни от най-изтъкнати руски изпълнители: Държавният академичен симфоничен оркестър на Русия под ръководството на народния артист Марк Горенщайн; народните артисти Йосиф Кобзон и Святослав Белза, солистите на балета на Болшой театър Мария Александрова и Дмитрий Белоголовцев с фрагменти от балета „Корсар”, Държавния академичен хореографски ансамбъл „Берьозка”, изпълнения по Шостакович.

На сцената ще излязат още танцова група „Звезден експрес” и група „На-На”. Най-младите участници в концерта са цигуларите Даниил Милкис - 14-годишен ученик в Централната музикална школа към Московската консерватория, който е и внук на легендарния руски цигулар Леонид Коган и 12-годишната Мартина Димова - ученичка в Националното музикално училище в София.