/ NOVA
Не пропускайте тази събота след централната емисия новини
В „Темата на NOVA” тази събота очаквайте разказа на журналиста Стоян Нешев и оператора Сафуан Ал Кюрди – „Гласове от потъналия кораб”. Екипът на NOVA ще върне зрителите назад във времето, за да търси истината за случилото се в Охридското езеро. Преди 14 години една екскурзия дотам се превръща в трагедия – 15 българи губят живота си.

На 5 септември 2009 година претовареният кораб „Илинден” потъва за секунди във водите на езерото. По-късно експертизите по делата доказват, че пътуващите са били обречени. Защото на кораба не е имало нито спасителна лодка, нито жилетки. 14 години след трагедията, капитанът на „Илинден” отново управлява кораб в езерото, близките на жертвите продължават да чакат обезщетения, а вината за случилото се така и не се изяснява напълно. Защо все още няма възмездие за потопените съдби в Охридското езеро и как подобен инцидент може да бъде избегнат днес? Говорят спасени и спасители.

От септември „Темата на NOVA” се завръща с нови вълнуващи истории, ексклузивни разследвания и задълбочени анализи, а авторите ще представят своите документални разкази в новото свръхмодерно студио на Новините на NOVA.

Гледайте „Гласове от потъналия кораб“ в „Темата на NOVA“ на 9 септември, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.
NOVA