/ Георги Димитров
Българският футболен специалист Станимир Стоилов може да поеме отбор на руската Премиер Лига. Това твърди авторитетният руски футболен агент Алексей Сафонов пред изданието Sports.kz.
 
Сегашният договор на Стоилов като главен треньор на казахстанския шампион Астана изтича в последния ден на 2017 г. Според Сафонов българският спец може да тренира руски отбор, който не е в първата шестица на временното класиране Премиер лигата.
 
Пред ТАСС обаче самият Стоилов отрече тази информация. "За първи път чувам за интерес на Ростов към мен. Преговарям с няколко клуба от Европа, но информацията, че съм кандидат за треньорския пост в Ростов е само слух", заяви българинът, цитиран от Gong.bg.

Бившият наставник на Левски направи истински фурор в Казахстан, след като изведе тима на Астана до четири поредни шампионски титли.

Стоилов класира веднъж тима и за груповата фаза на Шампионска лига, а в началото на този месец записа нова златна страница в историята на местния футбол, след като изведе столичният тим до 1/16-финалите на Лига Европа и за първи път казахстански отбор ще участва в евротурнирите и на пролет.
 
БГНЕС