Филмът за децата от дома в Могилино разчувства и ирландци
Филмът за децата от дома в Могилино разчувства и ирландци / netinfo

Ирландците Линда и Ричард Макдоналд, които живеят в село Голям манастир, направиха дарение за жителите на селото. В дарителската акция се включи и приятелката им Барбара Бляк – член на църковното настоятелство на ирландския град Карикфергус. Дарението е от играчки, дрехи, обувки, предмети за бита.

Освен това те са връчили писмо до кмета на селото Славчо Иванов от кмета на град Карикфергус, в което се отбелязва, че поводът за дарението е прожектираният и в Ирландия филм за живота на децата от дома в Могилино.

По време на гостуването на Линда и Ричард в Ирландия по повод коледните и новогодишни празници, техните съграждани предали дарението с молба то да достигне до колкото може повече хора в България. Кметът Иванов сформира комисия, която раздава полученото дарение на 95 жители от селото. Сред тях са малки деца, ученици, самотно живеещи и възрастни хора.

По информация на кмета на село Голям манастир част от дарението е предадено и в дом “Майка и дете” в Ямбол, в помощното училище в Елхово и в село Изгрев.

От свое име и от името на жителите на село Голям манастир кметът Славчо Иванов е връчил на дарителите благодарствено писмо до кмета и жителите на град Карикфергус за благородния жест.

Други новини от Сливен