Еврофутбол стартира кампания „Избери да спортуваш
Еврофутбол стартира кампания „Избери да спортуваш / netinfo

Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол" стартира национална благотворителна кампания под надслов "Избери да спортуваш". С нея родният хазартен оператор за пореден път създава предпоставки за здравословен начин на живот чрез движение и активен спорт в свободното време.

За целта „Еврофутбол" осигурява безвъзмездно финансиране на малки проекти за реновиране и/или изграждане на спортни терени в страната, избрани чрез национален конкурс. Те могат да бъдат: игрища за футбол, волейбол, баскетбол, велоплощадки, рампи за скейтборд, тенис маси и т.н., които да се ползват безплатно от жителите на съответното населено място.

Кампанията „Избери да спортуваш" е част от програмата за корпоративна социална отговорност на „Еврофутбол", наречен проект „Печелиш и помагаш". В нея партньор отново е фондация „Работилница за граждански инициативи".

В тази инициатива могат да кандидатстват всички желаещи - неправителствени организации, общини, университети, читалища и граждански инициативи - група от съседи, приятели или просто ентусиасти, които да изградят партньорства на доброволен принцип с представители на местната власт, бизнеса и отделните граждани или инициативни групи. Комисия от публични медийни и спортни лица ще избере най-добрите проекти, които ще бъдат финансирани от „Еврофутбол".

Документи за кандидатстване могат да бъдат намерени на www.eurofootbvall.bg в раздел „Печелиш и помагаш" или на http://www.wcif-bg.org/.

Целта на благотворителната кампания „Избери да спортуваш" е да се създадат предпоставки за активен начин на живот и осмисляне на свободното време, като превенция на стреса и агресията, които ни „заливат" отвсякъде. Идеята на българския букмейкър изхожда от представата за спорта като ценност, която: подобрява качеството на живота, профилактично въздейства върху някои болести на съвременния свят и е важно средство за възпитание; повишава самочувствието на хората и им дава увереност да се справят в сложни житейски ситуации; има потенциала да променя живота на гражданите и общностите към по-добро.

Еврофутбол стартира кампания Избери да спортуваш"
netinfo