„Еврофутбол” стартира фотоконкурс за бъдещи бащи
„Еврофутбол” стартира фотоконкурс за бъдещи бащи / netinfo
Българският букмейкър „Еврофутбол” стартира фотоконкурс с парични и предметни награди „Ще ставам татко”. Той е част от благотворителната кампания „Ние чакаме бебе”, която цели да повиши информираността на бъдещите родители за периода на бременността и начините за нейното здравословно протичане.

В конкурса могат да участват всички мъже, на които им предстои през следващите от един до девет месеца да стават татко. За целта желаещите бъдещи бащи трябва се регистрират на www.stavam.bgtatko.com и да публикуват снимка, показваща него и бременната му половинка. Тя трябва да пресъздава емоции във връзка с очакването на новия живот – например: грижа за бременната жена, помощ в дейностите през деня, подготовка или тренировките за справяне с бебето и т.н. Всеки бъдещ татко има право да участва само с една снимка, като важно условие е тя да бъде актуална.

Конкурсът ще се проведе от 4 февруари до 14 март. След края на всяка от шестте седмици ще се излъчва по един временен призьор, събрал най-много точки. Той ще получи „подгряваща” награда – бебешки козметичен комплект и карта за 5% отстъпка при пазаруване в магазини за бебешки дрешки и играчки.

Призьорът може да продължи участието си до финала. В края на конкурса ще се определят шестимата генерални победители за целия период на кампанията. При наличие на победители с равен брой точки се тегли жребий между тях и така се избира единственият печеливш. Награди печелят стигналите до шестото място.

За конкурса не се приемат снимки от бременност, която през периода на конкурса вече не е факт. Ако по време на конкурса, след изпращане на снимката, настъпи раждане, снимката продължава участие до края. При победа с тази снимка, таткото трябва да удостовери със съответния документ датата на раждането. В случай, че на снимката не личи бременността и тя се класира сред седмичните и/или генералните победители, при получаването на наградата бъдещите родители трябва да покажат документ, удостоверяващ бременността, съдържащ името на майката и личните карти.

Гласуването става на сайта на конкурса от всеки желаещ, като за максимум три снимки седмично се дава оценка от 1 до 5. Имената и снимките на седмичните победители ще се публикуват в www.eurofootball.bg – раздел „Печелиш и помагаш” – „Ние чакаме бебе” и www.stavam.bgtatko.com. Имената и снимките на тримата големи победители ще бъдат обявени на 19 март 2008 г. в www.eurofootball.bg, вестник „Еврофутбол” и www.stavam.bgtatko.com.