Етем изпрати новогодишни картички с благотворителна цел
Етем изпрати новогодишни картички с благотворителна цел / снимка: Sofia Photo Agency

Повече от 1000 новогодишни картички, изработени от ученици от шест училища и от два дома за деца, лишени от родителски грижи, изпрати вицепремиерът Емел Етем, съобщиха от пресцентъра на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. Традиционната благотворителна акция под патронажа на вицепремиера е насочена към подпомагане на училища в райони, пострадали при пожари и наводнения през годината.

С пожелание за мирна и щастлива Нова година, поздравителните картички ще получат кметове, депутати, министри, дипломати, журналисти, както и чуждестранните партньори на министерството.

В изработването на новогодишните честитки са се включили ученици от Средното художествено училище за изящни изкуства "Цанко Лавренов" в Пловдив, Професионалната гимназия по приложни изкуства в Смолян, Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн "Академик Дечко Узунов" в Казанлък, Основното оздравително училище "Иван Рилски" в Хисаря, Професионалната гимназия по облекло в Русе, Дома за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи, "Незабравка" в Стара Загора, Дома за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи, в Провадия и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Падина, област Кърджали.

Талантливите деца на България вложиха много старание в изработването на новогодишните картички, са казва в съобщението на пресцентъра на ведомството. Министерството на държавната политика при бедствия и аварии е зарадвало младите таланти със спортни принадлежности, стативи за рисуване, книги и енциклопедии. Най-малките са получили и пакети с лакомства.