Българският шампион "Лудогорец" и "Еспаньол" играят при резултат 0:1 в мач от третия кръг на груповата фаза в Лига Европа. Двубоят се играе пред препълнените трибуни на стадион „Лудогорец арена” в Разград, на който присъстват около 11 000 зрители, пише Gong.Bg.

Мачът на „Лудогорец Арена” започна доста спокойно, като в първите няколко минути двата тима не предприемаха сериозни рискове. Гостите от Барселона успяха да стигнат до два поредни корнера пред Пламен Илиев, след които обаче не последва точен удар в неговата врата.

В 13-ата минута обаче домакините допуснаха грешка в отбрана, която бе наказана моментално. След загубена първа топка в центъра на терена, капитанът Хави Лопес игра с глава и прати коженото кълбо към наказателното поле на разградчани. Там Кампусано успя да надбяга Рафаел Форстър и стреля покрай Пламен Илиев, за да открие резултата.

„Лудогорец“ надигра като гост „Ботев“ Пд (ВИДЕО)
 

В заключителните минути на първото полувреме футболистите на Станислав Генчев погледнаха по настоятелно към вратата на своя противник. Марселиньо пробва да изненада стража на гостите с далечен удар в 42-ата минута, но след рикошет топката излезе в корнер. Именно след неговото изпълнение дойде и най-чистата ситуация за разградчани пред първата част. След центрирането от ъгловия удар, топката стигна до Стефан Баджи, който стреля с десния крак, но защитник на "Еспаньол" изчисти пред голлинията.

Първата смяна в мача дойде в 59-ата минута, когато Станислав Генчев реши да вкара Якуб Швиерчок, за да поведе атаката на „орлите”. Той замени Джоди Лукоки, който определено бе далеч от познатото си ниво.

В 71-ата минута Антон Недялков се нагърби със самостоятелна акция отляво и бе много близо да застраши сериозно противниковия страж. Левият бранител проби много добре, преодоля защитник на Еспаньол и веднага стреля с десния крак, но над вратата.

Малко по-късно Мавис Чибота също реши да действа индивидуално. Нападателят премина между двама бранители на гостите и стреля от границата на пеналта, но изстрелът му не се получи и не затрудни вратаря на противника.


 


 

gong.bg