Господ пращал изпитания на хората, които най-много обича, твърди народно поверие. В този смисъл, Той трябва много да обича слънчевата Мими от София
Мария се ражда със Синдром на Даун и слънчевата й усмивка я прави център на света за нейните грижовни родители. Дни преди да навърши 5 години обаче, през 2017 г. тя е диагностицирана с остра лимфобластна Б-клетъчна левкемия. Курсът на лечение – химиотерапия, се поема от Здравната каса, но страничните разходи (лекарства, изследвания, консумативи и транспортни) са непосилни за семейството, в което има още едно детенце и работещ само един родител. Но с помощта на приятели и близки семейството се пребори веднъж.

За съжаление, се оказва, че има рецидив на острата лимфобластна Б-клетъчна левкемия и Мими не се влияе от лечението, прилагано в България. Тя има шанс да бъде лекувана в чужбина – от проф. д-р Пол Шлегел (Paul G Schlegel) от Университетска детска болница Вюрцбург (University Children's Hospital Wuerzburg). За сумата ще е нужна помощ от нас.

В най-кратки срокове са нужни 120 000 евро за химиотерапия, която трябва да вкара Мими в ремисия. Веднага след това са нужни други 190 000 евро за трансплантация на стволови клетки. Общата сума е 310 000 евро.
 
От клиниката във Вюрцбург чакат потвърждение за наличната сума, за да изпратят дата и да стартират лечение.

Мими терапия

Всеки желаещ може да помогне на Мими да започне да събира надежда и парички:

Мими

Може да й помогнете и през helpkarma.com.