Джордън идва в Могилино, иска да осинови българче
Джордън идва в Могилино, иска да осинови българче / снимкa: Sofia Photo Agency

Британският модел Джордън пристига скоро в България, за да осинови дете с увреждания. Звездата потвърдила намерението си вчера на летището в Лос Анджелис. Джордън е на Западното крайбрежие за поредната си операция за намаляване на бюста.

30-годишната Кати Прайс, с артистично име Джордън, отдавна говори за намерението си със съпруга си Питър Андре, да осинови дете с увреждания, но решението то да е българче идва след като гледала документалния филм за Могилино по БиБиСИ.

„Мисля за това всеки ден – скоро ще пътуваме до България. Искам да занеса играчки и да дам на тези деца малко любов”, казва Джордън пред „O’K Magazine”. Засега тя категорично отказва да каже какво дете ще осинови, но интересът й явно се дължи и на опита в отглеждането на сина й Харви Дейниъл. Роденото на 27 май 2002 година момченце, чийто баща е футболистът Дуайт Йорк, е сляпо – по-късно лекарите откриват причината: недоразвит очен нерв.

„Видях децата в България – някои от тях също са слепи и осакатени, имат трудности в обучението, родителите им не ги искат”, споделила Джордън. „Искаме с Питър да отидем до сиропиталището, но за това е необходима дълга организация”, казва моделът.

Освен Харви, Джордън има още две деца – тригодишният Джуниър Андреас и едногодишната Принцес Тиами.