Долорес Дилова представя изложбата Отразена тишина
Долорес Дилова представя изложбата Отразена тишина / Долорес Дилова

Долорес Дилова представя последните си произведения в галерия "Ракурси" в София. Изложбата, която може да се разгледа до 16 октомври, е озаглавена "Отразена тишина" и е опит за портрет на северния бряг. Художничката пресъздава онзи миг в края на лятото, който запазва усещането за светлината, изумруденото море, уханието на смокините, любовта и очакването.

"Красотата на картините пред вас е заради ужаса да не се загуби мечтата", казва за експозицията Десислава Минчева.

Долорес Дилова представя изложбата "Отразена тишина"
netinfo

Долорес Дилова, която е сред участниците в пленера на Дарик "Звук и цвят", е носител на редица отличия. Още седемгодишна тя печели награда на конкурс за детски рисунки, журиран от световноизвестния скулптор Хенри Мур. Тя е носител на първа награда в конкурса "Млад живописец" (1987) и наградата на конкурса "Човекът и морето" (1988), "Изложба на годината" (1998), Голямата награда на Съюза на българските художници на Биенале на малката форма (2008), номинирана е за наградите на изложбата "Алианс България" (2010).

Нейни творби са притежание на НХГ и други галерии в страната, а също така и на частни галерии и колекции във Франция, Англия, Италия, Германия, Япония, Израел, САЩ, Испания, Австрия, Гърция, Турция, Унгария, Кипър, Швейцария и др. През 1993 година Долорес Дилова създава Частната академия по изобразително изкуство "Жул Паскин".

Долорес Дилова представя изложбата "Отразена тишина"
netinfo