Добруджански хляб ще продава благотворително в полза на БЧК
Добруджански хляб ще продава благотворително в полза на БЧК / netinfo

Добричката фирма "Добруджански хляб" АД пуска на пазара в страната специален детски обогатен хляб. От всяка продадена бройка от хляба ще се заделят по две стотинки, които ще постъпват по специална сметка на БЧК - Добрич. Това обяви на среща с колектива на червенокръстката организация кандидатът за кмет, издигнат от "Обединена десница за Добрич" и собственик на „Добруджански хляб” Енчо Малев.

Върху опаковките на детския хляб ще бъде поставен знака на БЧК, за това се договориха от милосърдната организация и кандидат-кметът на Обединената десница в града. Малев заяви, че детският хляб е най-новият продукт на фирмата му, като той ще бъде с естествени подобрители - краве масло, прясно мляко и пшенични зародиши, изключително полезни за развитието и растежа на децата и няма да съдържа консерванти. Хлябът ще е 250 грама и ще се разпространява в цялата страна.

"Изключително впечатлен съм от това предложение, като държа да отбележа, че досега знакът на БЧК е бил само върху един продукт - кисело мляко. С радост ще предоставим знака на организацията ни, като гарантирам, че средствата, които ще получаваме от “Добруджански хляб”АД ще постъпват в специална сметка за подпомагане на уязвимите ни съграждани" - заяви директорът на БЧК-Добрич д-р Артюн Еринозов.