Диригентът Любка Биаджони напуска Софийска филхармония
Диригентът Любка Биаджони напуска Софийска филхармония / БГНЕС
Диригентът Любка Биаджони напуска Софийска филхармония
80659
Диригентът Любка Биаджони напуска Софийска филхармония
  • Диригентът Любка Биаджони напуска Софийска филхармония

Диригентът Любка Биаджони напуска Софийска филхармония. Решението си тя огласи в отворено писмо, в което посочва, че си тръгва от институцията огорчена и тъжна. Биаджони посочва още, че причината да си тръгне е присъствието на двама души във Филхармонията - диригентът Максим Ешкенази и мениджърът „Управление на творческата дейност" Светлина Терзиева.

Изпълняващият длъжността директор на Софийската филхормония Виктор Стоянов обясни пред Дарик, че в основата стои междуличностен конфликт, който той се надява да бъде изяснен и Любка Биаджони да остане част от екипа на институцията. Стоянов обяви още, че от днес Филхармонията има нов диригент на хоровата капела на мястото на напусналия със скандал преди седмици Илия Михайлов. Начело на оркестъра ще застане Славил Димитров, каза Виктор Стоянов.

Виктор Стоянов посочи, че ще се опита да помири двете страни:

„Всичко това е плод на междуличностен конфликт и липса на комуникация. Призовавам двете страни да седнем на масата и да комуникираме нещата нормално и спокойно. Факт е, че с Любка Биаджони работехме добре, имаме желание да продължим да работим заедно".

Напусналият преди няколко седмици Илия Михайлов не се е явил на конкурса за диригент на хоровата капела, уточни Виктор Стоянов. От днес тази длъжност ще заема Славил Димитров.

„Днес беше проведен конкурс за диригент на хоровата капела, имаме и спечелил. Надявам се новият диригент на хоровата капела да възвърне нейния блясък", каза още Стоянов.