Десетки близки и колеги изпратиха Даниела Сеизова
Десетки близки и колеги изпратиха Даниела Сеизова / cнимкa: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова
Десетки хора – близки и приятели – казаха последно сбогом на журналистката от bTV Даниела Сеизова. Поклонението се състоя в столичния храм „Свети Седмочисленици”.

„Дани е един от най-добрите хора, които познавам. Много хора от нашата професия разказват истории, тя разказваше истински, човешки истории, които често променяха човешки съдби.”, каза за колежката си Гена Трайкова. „Добър човек беше. Никога не сме били близки, но това което смятам е, че беше добър човек.” Това са думите на Миролюба Бенатова за Дани.

Колегата й Юксел Кадриев се прости с нея с чувство на възхищение от работата й. „Това, което се случи освен, че е огромна загуба за семейството й, е огромна загуба за българската журналистика. Защото хората като нея са много малко – да се отдават така пълно на професията си и чрез професията си на другите”, каза той.

Даниела Сеизова почина в петък на 29 август. Тя работи в bTV от първия ден на телевизията. В началото като спортен репортер и водещ на новините. За работата си е получила награда за изключителна гражданска позиция от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. Даниела направи и филм за кризата с лекарствата за онкоболните.