/ БГНЕС
Досега Димитров нямаше спечелен мач срещу аржентинеца
След пет загуби от Хуан Мартин Дел Потро Григор Димитров най-сетне стигна до победа над аржентинеца!
 
6:3, 7:5 в мач от осминафиналите на Мастърса в Синсинати след час и 38 минути игра. По този начин българинът се превърна в първия тенисист в топ 8 на надпреварата, а пред него стои огромен шанс поради факта, че е най-високо поставен в долната половина на схемата.
 
Срещу Дел Потро Димитров изигра много качествен мач като отново можеше да разчита на добър сервис и на солидни изпълнения от форхенд, пише Gong.bg. Бекхендът също бе на висота, а най-доброто качество на българина бе търпението, с което действаше в продължителните разигравания и в ключовите моменти от двубоя.
 

БГНЕС


В същото време Дел Потро правеше грешки от силния си форхенд, а фактът, че Григор насочваше топката към бекхенда му допълнително затрудняваше Кулата от Тандил, който в края на мача изпитваше и болка в лявата китка. Мачът започна отлично за Григор, който постигна ранен пробив, поведе с 3:0 и до края на сета бе перфектен на своето подаване.
 

БГНЕС


В началото на втората част ДелПо повиши нивото си и на свой ред поведе с 3:0. Само че Григор не мислеше да се отказва от битката, върна пробива, след което при 4:5 показа изключителни нерви и спаси три сетбола на съперника. Веднага след това Димитров постигна решителен пробив, след който на свой сервис реализира първия мачбол и подпечата мястото си в топ 8 на турнира.
 

БГНЕС


В петък вечер Димитров излиза в четвъртфинал срещу Юичи Сугита. Мачът срещу японеца ще бъде трети за Гришо на Централния корт и е трети в програмата, която стартира в 18.00 ч. наше време.