Деца участват в проект за превенция на насилствена проституция
Деца участват в проект за превенция на насилствена проституция / netinfo
150 деца, лишени от родителски грижи от домовете в Брацигово са включени в проект за превенция на насилствена проституция.

Децата, лишени от родителски грижи, най-често са подложени на негативни влияния в обществото, сочат полицейските статистики. Някои от тях се откъсват насилствено от вредната среда на криминално проявени родители, допълват от полицията.

Вкарването на тези 150 деца от Дом „Ана Гиздова” и Дом „Васил Петлешков” от Брацигово в проекта е превантивно, заявиха изпълнителите на проекта. Целта е децата, лишени от родителски грижи, да са ангажирани така, че да не се допуска да са в неизвестност, каза директорът на Областна дирекция ”Полиция” в Пазарджик, комисар Емил Ганчев. Три деца от тези домове са в неизвестност и в процес на издирване от началото на годината досега, заяви още комисар Ганчев.

Чрез лекции, дискусии, тренинги децата ще укрепят самочувствието си и ще изберат сами своя бъдещ начин на живот, е крайната цел на проекта. Изпълнител на проекта е театрална формация БИС БАРД, подкрепяна от областна дирекция “Полиция”, областна управа в Пазарджик и община Брацигово. Стойността е 10 хиляди долара, осигурени със съдействието на Американска агенция за международно развитие.

С театрален спектакъл пред непредубедена публика, в края на проекта, децата от рисковата група в Брацигово ще покажат, че са осмислили проблема за личния избор в живота и ще могат да противодействат на вкарването им в насилствена проституция.