Дарик засади 25 дръвчета в парка „Заимов”
Дарик засади 25 дръвчета в парка „Заимов” / снимка: Sofia Photo Agency

25 дръвчета бяха засадени в парка „Заимов” като част от традиционната кампания на Дарик радио "Засади дърво. Мини на зелено. В засаждането на дръвчетата активно се включиха политици, бизнесмени и хора от шоубизнеса на България.

Дървото на правителството засадиха вицепремиерът Даниел Вълчев, с помощта на Цветан Цветанов от ГЕРБ, а дървото на София засадиха кметът на район „Оборище” Пенка Арменкова, заедно с Мартин Заимов.

Дървото на Дарик радио се роди, благодарение на мъжки екип, служители на медията. Първи по бързина със засаждането на дръвче бяха актьорите от трупата на „Модерен театър”, а последни и най-шумни се оказаха българските участници в „Евровизия”.

Инициативата на Дарик радио беше подкрепена от посланика на Франция, лидерите на парламентарните групи на Коалиция за България, на НДСВ и на „Атака”.

Свои дръвчета в парка засадиха и представители на информационните сайтове dariknews.bg. lev.bg, novinite.com, darikfinance.bg и gong.bg, както и представители на други национални медии. С инициативата на връх Благовещение завърши и специалната ЕКО-седмица на Дарик радио.