Дарик с награда за медийно отразяване на Интер Експо Център
Дарик с награда за медийно отразяване на Интер Експо Център / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
С пет нови изложения ще обогати програмата си тази година Интер Експо Център. През пролетта изложбеният център ще открие и два нови павилиона, отчете Иван Иванов, управител на агенция „Булгарреклама”.

За първи път посетителите на Интер Експо Център ще могат да видят балканското изложение на развлекателната и хазартната индустрия – БГ Експо. За началото на април е планирано Яхтеното шоу, където ще бъдат представени най-новите и скъпи модели плавателни съдове.

От 8 до 12 октомври в рамките на Годината на Русия, изложбеният център ще е домакин на Националното изложение на Руската федерация, което се очаква да предизвика голям интерес.

В програмата през 2008 г. влизат и Арена на красотата, която вече няма да се провежда в НДК и изложението Химия и пластмаса.

Общо 37 специализирани изложби са проведени в Интер Експо Център през 2007 г. От 2001-а година, когато панаирът бе открит, до края на миналата година броят на изложителите е нараснал от 2130 на 3425 фирми. Изложбената площ се е увеличила три пъти, а посетителите – двойно до 346 хиляди, допълни Иванов.

Дарик спечели първа награда за медийно отразяване на дейността на Интер Експо Център през 2007 г. в раздел „Радио”. Останалите призьори са „Нова телевизия” и Българската телеграфна агенция. Наградите връчи областният управител на София Тодор Модев в присъствието на кмета на община "Младост" Петко Дюлгеров.