Дарик с Голямата награда на феста Българската Европа
Дарик с Голямата награда на феста Българската Европа / netinfo

Дарик радио-Русе спечели Голямата награда за радио на фестивала „Българската Европа”. Той завърши в петък с шоу и церемония по връчването на отличията в зала “Опера”. Голямата награда ни бе присъдена, цитирам: “За ангажираност към проблемите на обикновения човек в светлината на присъединяването на България към Европейския съюз и за проявения журналистически усет и амбицията да се търси различната гледна точка.”

Наградата бе връчена на базата на всичките 11 репортажа, с които Дарик радио-Русе участва в конкурсната програма. Получихме отличия и в отделни категории. Мая Йоргова, взе приз в категорията “Човешки права” за материала си: „Лекар съди колега за източване на здравната каса”. Искра Георгиева получи награда в категория „Туризъм” за материала: „С кану по Лома”. Националното Дарик радио също получи награда в категория „Политики на присъединяването” за предаването: „Стани богат-евродепутат”. Негов автор е колегата Светослав Иванов.

Отличията на третия Фестивал на телевизионни и радио програми за българската евроинтеграция бяха връчени от председателите и членовете на двете журита - за радио и за телевизия. Председател на радио журито беше Константин Марков, а на телевизионното - Иво Драганов.

В шоу-спектакъла за закриването участваха актьори от русенския драматичен театър, които с кратки скечове представяха всяка от категориите. В шеговит тон те разказваха за пътя на страната ни към Евросъюза, и за нашите проблеми и специфични национални черти. Празникът завърши с коктейл на участници и гости в хотел Рига.

В звуков файл чуйте материала „Стани богат-евродепутат”, спечелил награда в категория „Политики на присъединяването”. Негов автор е колегата Светослав Иванов.

Други новини от Русе