Дарик посади свое дръвче до парламента
Дарик посади свое дръвче до парламента / netinfo

Програмният координатор на „Дарик” радио Жени Павлова, заедно със свои колеги от Българската телеграфна агенция и вестниците „Труд” и „24 часа”, поставиха началото на инициативата „Заедно за по-чиста столица” на фармацевтичната компания „Актавис”. Те засадиха дръвчета в столичната градинката между сградите на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Народното събрание.

Когато минавате покрай градинката, между Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Народното събрание и Художествената галерия, непременно ще забележите четирите високи смърча, посадени от медиите. Изпълнителният директор на „Актавис – България” Николай Хаджитончев обясни, че чрез тази инициатива жителите и гостите на столицата ще се уверят в значимостта на ролята на медиите за превръщането на София в красив европейски град.

„Това е нещо, което не изисква особени усилия или средства. Изисква малко ангажираност и резултатът се вижда веднага. Обаче вие ще имате ангажимент да се грижите за тези дръвчета и от друга страна да им се радвате как растат”, каза Хаджитончев.

До всяко посадено дръвче беше поставена табелка, обозначаваща медиата, подкрепила инициативата.