Дарик оправя грешка при ремонт, довела до задръствания
Дарик оправя грешка при ремонт, довела до задръствания / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Благодарение на зоркото око на репортер на Дарик радио беше поправена грешка, свързана с ремонта на релсовия път на булевард „Мария Луиза”.

Оказа се, че един от забранителните знаци за преминаване на автомобили по улица „Калоян” е поставен не в началото на улицата, а при пресичането й с булевард „Мария Луиза”. Така много шофьори навлизаха по улица „Калоян”, образуваха задръстване, стигайки до забранителния знак и с много нерви, ругатни и сложни маневри се връщаха обратно.

Дошлият да види на място как върви ремонтът заместник-кмет Минко Герджиков се съгласи с репортера на „Дарик”, че тази ситуация е нелогична и веднага разпореди на работниците да преместят знака в началото на улица „Калоян”. Те го направиха, макар че преди това обясниха, че от КАТ им били казала да поставят знака до булевард „Мария Луиза”, защото собственици на заведения и живеещи по улица „Калоян” не можели в противен случай да влизат до обектите и домовете си. Въпреки това знакът беше преместен и повече задръствания по улица „Калоян” нямаше.

Затова пък трафикът се натоварва сериозно по улица „Алабин”. Ремонтът на релсовия път по булевард „Мария Луиза” ще продължи до края на месеца и касае участъка от улица „Алабин” до улица „Клокотница”, като първоначално влизането на превозни средства е забранено в участъка от улица „Алабин” до булевард „Александър Стамболийски”.