/ nova.bg
Още от първите ѝ дни на този свят, Ани е диагностицирана с епилепсия и детска церебрална парализа.

Ани е дете, дългоочаквано с вяра и надежда от мама и тати. Бременността на майката на Ани протича нормално, но поради лекарска грешка по време на раждането, преди 2 години Ани се ражда с тежко заболяване.

През първата ѝ годинка Ани се е лекувала в София, но от април месец 2022 г. тя и родителите ѝ ходят на прегледи в Турция, където лекарите предлагат по-добро лечение и по-добра апаратура.

След преглед на 19 септември лекуващият лекар - детски невролог, изпраща Ани на рентгенова снимка на тазобедрените стави, където се оказва, че едната става е на косъм от изваждане. Още тогава е направен преглед от ортопед, който препоръчва интервенция на крачето отново в Турция. Тя представлява поставянето на ботокс в мускулите, за да могат да се отпуснат и да помогнат на Анна за прохождане, координация на ръцете и за предотвратяване на изваждане на тазобедрената става. След тази интервенция семейството на Ани го очаква двуседмична рехабилитация в център отново в Турция, за което са необходими не малко средства - както за самата рехабилитация, така и за престоя им там.

Досега финансово родителите на Ани успяват да се справят сами, но разходите за тях вече стават непосилни. За интервенцията на Ани са нужни над 14 000 лева, след която предстоят рехабилитация и посещения на други специалисти, за които сумата все още не е ясна.

Майката на Ани вярва, че на света все още има добри хора, които ще ѝ помогнат и заедно с тяхната помощ ще може да лекува детето си и да го види как се радва на света, как ходи в парка, как се храни, как расте.

Ако желаете да помогнете на малката Ани и нейното семейство, може да преведете средства по следната банкова сметка:

UniCredit Bulbank
IBAN: BG48UNCR70001525465341
BIC: UNCRBGSF
Анна Атанасова Ганчева
nova.bg