Честит празник на системните администратори!
Честит празник на системните администратори! / сниимка: Дарик - Габрово
Честит празник на системните администратори!
31640
Честит празник на системните администратори!
  • Честит празник на системните администратори!

Днес е празникът на системните администратори. Веднъж в годината, независимо от работата на компютърната мрежа, потребителите изразяват благодарността си към техния труд, въпреки че това не е официален празник.

Денят на сисадмина по традиция се чества в последния петък на юли. Казват, че професията на системния администратор е като тази на лекаря - ако работите добре няма и да го забележат, но ако не работи добре - всеки си мисли за него и активно го търси, за да бъдат разрешени проблеми.

За основател на празника се приема системният администратор от Чикаго Тед Кекатос, който смята, че поне веднъж в годината системните администратори трябва да получават благодарност за своя труд. За първи път този празник е отбелязан на 28 юли 1998 г.

Празникът бързо става популярен по цял свят като ден за благодарност на хората, които обезпечават нашата работа с компютрите, компютърните мрежи и нашата информационна сигурност.

Ивайло Карабойков е един от хората, които ще празнуват днес. Той разказа какви качества е необходимо да притежава човек, за да работи като администратор. Кои са въпросите, които го дразнят, и как отговаря на въпроса "Защо не мога да си вляза в компютъра?".

Чуйте повече в прикачения файл.