Най-новото заглавие на „Лента" покори киносалоните у нас броени дни след премиерата си.

Историческата драма бележи боксофис рекорди и най-силния премиерен уикенд за българско заглавие от 2011 г. насам. В събота и неделя над 14 000 зрители избраха да видят екранизираната история за Румена войвода, с което филмът се нарежда на трето място в класацията за най-успешен дебют в историята на родното кино.

Филмът „Воевода" - историята на една смела жена в мъжки времена

"Въздействащ", "Прекрасна актьорска игра", "Великолепен саундтрак", "Невероятна атмосфера" са само част от коментарите за мащабната продукция. Сюжетът на лентата е вдъхновен от класика Николай Хайтов и разкрива истинската история на Румена - майка, принудена да остави дете и дом и да оцелява в суровия мъжки свят на 19 век. Тя предвожда чета и налага свое правосъдие в завладяната от Османската империя България. Автентичните костюми и оръжия, силното актьорско присъствие и човешките взаимоотношения помагат на "Воевода" да намери своето място сред класическите български образци - "Козият рог", "Време разделно", "Мера според мера" и др.

Режисьор на "Воевода" е Зорница София, която изпълнява и главната роля. Продуценти са MQ Pictures, Nu Boyana, Dream Team Films, Focus Media.

"Воевода" вече е в кината, разпространява се от "Лента" и е част от поредица качествени български кино продукции, които достигат до зрителите с подкрепата на Нова Броудкастинг Груп.