/ NOVA
Българският филм „Привличане“ за втори пореден уикенд е номер едно в боксофиса на кината. Истинска рядкост за роден филм, продукцията  на Яна Маринова и Башар Рахал отново пребори 3 премиерни заглавия дори „Червената лястовица“ с Дженифър Лоурънс.

Лидерската позиция се запазва благодарение на поредните 23 000 души, които гледаха филма през уикенда, като до момента общо 59 000 зрители са се вълнували с героите на едни от най-обичаните български звезди.

Соня и Диана
NOVA

Киноманите продължават да хвалят и подкрепят историята на младата учителка, която се бори за щастието и пълноценното развитие на своите ученици, като се опитва да им покаже кои са те и колко могат да постигнат в живота, ако не се страхуват да правят грешки. В главните роли са самата Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариев, Койна Русева, Башар Рахал, Радина Боршош и Владо Пенев, като по нищо не им отстъпват и младите надежди на българското кино Живко Симеонов, Живко Сираков, Михаил Недялков, Анастасия Левордашка, Надя Керанова, Васил Илиев и Спартак Тодоров. Режисьор на филма е Мартин Макариев, оператор Иван Вацов, монтажист Никола Миленов.

Лора и Васил
NOVA

Освен с модерна визия, докосваща история, съвременен диалог и много смях, филмът може да се похвали с изключително силен саундтрак, в който участват звезди от българската, но и от международната сцена. Сред тях са композиторът и продуцент Неди Джон Крос, делял една сцена с гитанти като Deep Purple, също така европейската сензация Stani – българин, който твори в Копенхаген, Васко Иванов – Dexter, 100 кила, групите Jeremy? и Торнадо, македонският рапър Слаткаристика и много други. Музиката е огромна част от доброто кино и затова „Привличане“ не отстъпва по нищо на американските продукции. Това е и основната цел на екипа, който стои зад „Привличане“.

Яна Маринова и Башар Рахал в новия български филм "Привличане"

Продуцентите Яна Маринова и Башар Рахал споделят, че не са правили никакви компромиси по отношение картината и звука на филма. Работят с едни от най-добрите студиа за постпродукция в България Screen Brothers и с гения на звуковия дизайн Мишо Дичев.  

Привличане
NOVA

Най-голямата изненада във филма е ролята на плеймейтката Николета Лозанова. "Привличане" е дебютният филм на красавицата, а ролята й е от най-запомнящите се.