„Български пощи” пуска марки с персонализирани винетки
„Български пощи” пуска марки с персонализирани винетки / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
„Български пощи” пуска марки с персонализирани винетки
51697
„Български пощи” пуска марки с персонализирани винетки
  • „Български пощи” пуска марки с персонализирани винетки

От днес „Български пощи" пуска в употреба пощенски марки с персонализирани винетки към тях. Новите марки ще могат да се използват за като средство за заплащане на пощенска услуга, с колекционерска цел или за изпращане на покани. Цените на винетките ще са от 65 стотинки и 1 лев. Употребата на марки персонализирани винетки е успешна в САЩ и цяла Европа.

Персонализираната винетка е допълнителна част към пощенската марка, отделена от нея с перфорация. Тя е в същия размер и формат, но без номинална стойност. Съдържа изображение или текст по заявка и за сметка на клиента. Директорът на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки уточни, че физическите лица ще могат да поръчват минимум 12 броя от новите марки, а физическите минимум 160.

Български пощи пуска марки с персонализирани винетки
netinfo

"Имаме два вида персонализирани винетки. Единият вариант е във вид на портрет, другият е хоризонтален. С тях може да се плаща както кореспонденция в България, така и в чужбина, тъй като имат различни стойности. Едната е със стойност 65 стотинки, а другата - един лев. Това е съответно цената на пощенската услуга в България и извън България. Продуктът е интересен, в европейските пощенски администрации съществува от няколко години", допълни Деян Дънешки.

Заявки за марки с персонализирани винетки могат да се подават в Специализираното поделение на Български пощи - "Българска филателия и нумизматика", а от края на месеца и в пощенските станции. Дружеството ще поддържа рекламен албум на персонализираните продукти за неопределен срок, включително и за музейни цели, което ще става само с изричното съгласие на клиента. Клиентите, които искат да направят марка по свой модел, обаче ще трябва да се съобразяват с определени условия за текстовете и снимките, които искат да сложат.

Български пощи пуска марки с персонализирани винетки
netinfo