Българската Коледа събра над 2 милиона лева
Българската Коледа събра над 2 милиона лева / netinfo

С благотворителния концерт-спектакъл, който NOVA излъчи на живо в Коледната вечер, събраната сума в Българската Коледа до момента надмина рекордните 2 милиона лева. Тазгодишната кампания е на път да се превърне в една от най-успешните. Преобразената в цветна детска стая сцената на Народния театър „Иван Вазов" събра няколко поколения български изпълнители, журналисти, артисти и спортисти и техните семейства в желанието им да помогнат. По време на концерта, посветен на благотворителната инициатива на Президента на Република България, дарените средства значително се увеличиха благодарение на зрителите, включили се в кампанията с дарения, SMS-и или гласови обаждания на номер 1117.

Българската Коледа събра над 2 милиона лева
netinfo
Темата на тазгодишното 14-о издание на „Българската Коледа" е „В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания". При тях те протичат за дълъг период от време, а често и през целия живот. Характерното за тежките хронични заболявания е, че болните се нуждаят от постоянни медицински грижи и съвременно лечение, което обикновено е много скъпо и непосилно за семействата им. За всички години, събраните над 30 млн. лева в подкрепа на "Българската Коледа" са помогнали на повече от 3500 деца, като е дарена и съвременна високотехнологична апаратура на 229 детски клиники в цялата страна.

"Българската Коледа": Актьори, музиканти, спортисти в подкрепа на децата

Към момента, над 700 000 лева са събраните средства чрез кратки съобщения на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на кампанията, която бе обявена от президента Росен Плевнелиев в края на ноември 2016. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили повече от 1 400 000 лв. Набирането на дарения в рамките на кампанията продължава, като и тази година хиляди деца и техните семейства отново разчитат на добрината и съпричастността всички българи.

Българската Коледа събра над 2 милиона лева
netinfo
8-годишно момиченце прохожда с помощта на "Българската Коледа" (ВИДЕО)

Като основен медиен партньор на „Българската Коледа" и съорганизатор на големия благотворителен концерт, чрез излъчването му, както и чрез създаването и излъчването на десетки репортажи, посветени на болните деца и техните семейства, NOVA допринася за това информацията за благотворителната кампания да достигне до повече хора и да им даде възможност да помогнат на нуждаещите се.

Българската Коледа събра над 2 милиона лева
netinfo
Ако сте пропуснали концерта, можете да го гледате в NOVA PLAY.