Стефан Данаилов
Стефан Данаилов / БГНЕС
Поклонението пред легендарния актьор Стефан Данаилов ще бъде на 2 декември от 11:00 ч. във фоайето на Народен театър "Иван Вазов".

Това съобщиха от Съюза на артистите.

Изгубихме Стефан Данаилов (ВИДЕО)



Любимият на всички актьор си отиде тази нощ на 76-години, след като в продължение на месец беше в интензивното отделение на ВМА,  поставен в медикаментозна кома и на командно дишане заради проблеми с белия дроб - коварната болест се завърна и го повали. И ни го отне.

Над 150 роли в киното, театъра и телевизията, народен артист, любим преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, "отгледал" като свои деца 8 випуска , общо 250 актьори, политик. След промените си остана социалист. През годините беше кандидат за вицепрезидент в двойка с Ивайло Калфин, 6 пъти депутат, доайен на 44-то НС, зам.-председател на БСП, министър на културата в правителството на Сергей Станишев.

Той беше Ламбо за близките, а студентите му го наричаха с обич Мастера.

Народният театър беше неговата сцена, екранът го боготвореше, българските жени от няколко поколения бяха влюбени в него. Сам себе си иронизираше с етикета "българския Ален Делон". А беше наистина най-красивият български актьор и един от най-талантливите. Гласа му завинаги ще помним от дуета с Маргарита Хранова по стихове на Недялко Йорданов.
 


"Какво е смъртта?", написа в профила си актрисата Ирен Кривошиева, майка на сина му Владимир.



Поклон пред паметта ти, Ламбо!