/ NOVA
Медията ще предложи качествена журналистика, точни прогнози и първи коментари в ефира и платформите на Нова Броудкастинг Груп
Пълно информационно покритие ще осигури телевизионният ефир и дигиталните платформи на Нова Броудкастинг Груп в деня на парламентарните избори за 46-ото Народно събрание на 11 юли. По традиция журналистите на NOVA ще предложат актуална и обективна информация за вота, точни въпроси и прогнози, ексклузивни гости и първи коментари. Повече от 30 репортажни екипа ще предават важните събития по време на поправителния изпит за партиите, а специалните пратеници на медията ще се включват директно от 5 държави, разположени на 3 континента. Успоредно с изборните теми, репортерите на NOVA ще следят и емоциите в края на футболното първенство UEFA EURO 2020™ у нас и в чужбина.

Изборният маратон в ефира на NOVA започва в 7.00 ч. със специалното студио „Събуди се, България избира!“ с водещ Марина Цекова. До обедната емисия новини гости в студиото ще бъдат популярни личности, изявени лидери на обществено мнение и анализатори, които ще дискутират значимите теми от деня. Специалното издание ще проследи вота на политическите лидери и основните политически играчи.

Ани Салич и Николай Дойнов са водещи на обедната едночасова емисия на Новините на NOVA, която ще обобщи най-интересните и актуални теми от България и света в първите часове на изборния ден.

Качествената журналистика в ефира на NOVA продължава с “България избира Неделята на NOVA“. В следобедните часове от 15.30 до 17.50 ч. водещият Симеон Белев ще допълни специалната програма на медията с анализи на експерти и коментатори. Авторитетни политолози и социолози ще допълнят политическия пъзел с различни гледни точки.

Веднага след това започва вечерното студио „България избира НОВИТЕ ДЕПУТАТИ“. Водещи на специалния формат на NOVA са журналистите с доказан телевизионен опит Мирослава Иванова, Виктор Николаев и Николай Дойнов. Те ще представят първите резултати и коментари в изборния ден. NOVA отново ще заложи на прогнозните резултати на две социологически агенции – „Тренд“ и „Галъп Интернешънъл“, които зрителите ще следят, заедно с Николай Дойнов, в телевизионния електорален център. Христо Калоферов ще проследи събитията от изнесеното студио на NOVA до Народното събрание с допълнителни включвания и ексклузивни гости.

Мирослава Иванова и Виктор Николаев
NOVA

След началото на заключителния мач от спортното събитие на лятото – финалът на UEFA EURO 2020™, изборното студио ще продължи по NOVA NEWS. Всички пресконференции на политическите партии в деня на изборите също ще бъдат предавани на живо в информационния канал.

Нова Бродукастинг Груп дава възможност на българите в страната и чужбина да проследят избора за народни представители в реално време на всички свои платформи – в телевизионния ефир на NOVA и NOVA NEWS, в ефира на радио NOVA NEWS, както и в уебсайтове Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg. В деня на избора, 11 юли, бърз достъп до най-важните новини ще осигури и мобилното приложение на NOVA, с което потребителите ще се информират за всичко важно и актуално.

Не пропускайте най-важното от деня на парламентарните избори на 11 юли в ефира на NOVA и платформите на Нова Броудкастинг Груп.