Bulwork споделя 7 тайни за успеха преди интервюто за работа
Bulwork споделя 7 тайни за успеха преди интервюто за работа / снимка: sxc.hu

Когато сте поканен на интервю за работа, трябва да работите за успеха си независимо дали това е първата или 51-вата Ви среща за работа. Как да се научите да използвате своите положителни страни и да минимализирате или неутрализирате негативните?

Представяме Ви малко тайни от арсенала на специалистите по подбор в Bulwork.

1. Бъдете спокойни. Ще бъдете по-автентични и уверени, ако го направите.

2. Не забравяйте, че Вие интервюирате работодателя също - толкова много хора гледат на интервюто за работа като тест.

3. Бъдете подготвени с информация за компанията. Ще забележите, че няма толкова много фирми, които да имат специфична идентичност. Посетете сайта на компанията и направете онлайн проучване. Няма по-добър начин да покажете искрен интерес.

4. Ако Ви попитат за слаби страни, отговорете честно. Всеки човек превъзхожда в някои области повече отколкото в други. Ако сме честни, имаме по-добри шансове. Така че, когато въпросът за слабостта идва, кажете истината. Не забравяйте да покажете на интервюиращия, че знаете как да се преодолее и управлението на такива предизвикателства.

5. Подгответе списък с въпроси, за неща, които трябва да знаете. Наличието на добри въпроси от Ваша страна е чудесен начин да разберете дали тази нова компания
предлага подобни привилегии, които сте имали преди.

6. Разберете кой ще бъде интервюиращият. Ако имате възможност да „гугълнете" личността, която са Ви представили по време на поканата, можете да спечелите време и възможност за подготовка. Ако се срещнете с шеф на отдел или управител на компанията, ще може да покажете най-добрите си качества. Прегледайте подробно изискванията за позицията. Бъдете подготвени да обосновете всяка точка от тях с предходния си опит.

7. Изберете подходящо облекло. Освен подходящото облекло, опитайте се да добавете малко личен стил.

След като сте изпълнили условията за успешно интервю, шансовете Ви се увеличават. Чувствайте се по-уверени във Вашите професионални умения. Не губете инерция. Формулирайте стратегия, която ще спазвате при интервюто за работа. Интервюиращият трябва да забележи, че се гордеете с много постижения. Знайте, че дори и да не се окаже, че това е работата на вашите мечти, ще намерите още по-добро предложение в последствие. В кариерата търсенето е процес включващ развитие и учене. Вие сте една крачка по-близо до намирането на работата, която винаги сте желали!