Британските „Червени стрели” откриха „Небе за всички”
Британските „Червени стрели” откриха „Небе за всички” / netinfo
Демонстративната група на „Червените стрели“ от Великобритания откри Шестия международен авиационен фестивал „Небе за всички“ на летище „Пловдив”. След тях уменията си представят френските военновъздушни сили ”Patrouille de France”, които летят на изтребители ”Алфа джет”.

В наземната експозиция на авиошоуто ще бъдат показани европейският изтребител „Юрофайтер“ и шведският „Грипен”, с качествата на който зрителите ще могат да се запознаят в специален тренажор. В небето над Пловдив ще полетят първият български самолет ДАР-1 и прототип на модела ЛАЗ. Участие в Шестия Международен авиационен фестивал „Небе за всички“ ще вземат представители на Великобритания, Франция, САЩ, Швеция и Словения.

През двата дни на въздушните демонстрации – днес и утре, ще има осигурен безплатен превоз и в двете посоки. Автобусите ще тръгват от 8:30 часа от спирката срещу автогара ”Юг“ и ”Тримонциум“ и ще се движат, докато има желаещи. По маршрута рейсовете ще спират пред ВСИ и срещу Мебелна къща. Осигурени са достатъчни площи за паркиране в близост до летище „Пловдив“, съобщават още организаторите на авиошоуто.

Със събраните на авиошоуто средства ще бъдат подпомогнати семействата на загинали летци и военни инвалиди, пострадали при изпълнение на служебния си дълг.

Други новини от Пловдив