Бон-Бон пеят за кампанията Приеми дете. Създай бъдеще
Бон-Бон пеят за кампанията Приеми дете. Създай бъдеще / netinfo

Детска вокална група "Бон-Бон" ще има концерт в неделя в рамките на инициативата на Мобилтел "Приеми дете. Създай бъдеще".

По време на събитието официално ще бъде представено първото приемно семейство в България, което ще получава допълнителна финансова помощ от мобилния оператор. Поли Генова ще бъде водещ на концерта, който започва в 18:00 на 3 юни на лятната естрада в Борисовата градина в София.

Посланик на добра воля на "Приеми дете. Създай бъдеще" са и малчуганите от формацията, които дори посветиха песен на инициативата. В рамките на проекта компанията ще предостави на 100 нови приемни семейства ежемесечна финансова помощ за една година. Семействата, приели в дома си дете, лишено от родителски грижи, ще получават допълнителни 100 лева всеки месец, които да покриват част от техните разходи. За пожелалите да се погрижат за отглеждането на дете с увреждане, подкрепата ще бъде удвоена.

Проектът се осъществява в партньорство с Министерство на труда и социалната политика, Национална мрежа за децата, Български дарителски форум и Държавна агенция за закрила на детето.