БНТ събра 33 400 лева за Хаити
БНТ събра 33 400 лева за Хаити / БНТ1

Димитър Цонев и предаването "В неделя с...." събраха 33 400 лева помощ за Хаити, съобщиха от БНТ. Медията от самото начало подкрепя кампанията на БЧК за събиране на помощи за пострадалите в Хаити.

Вчера през цялото предаване Димитър Цонев и неговите гости призоваваха за дарения с SMS-и. По данни на БЧК събраната до момента сума е 150 000 лева, от които 33 400 благодарение на активността на зрителите на БНТ. Събраната вчера сума е близо 25% от общата сума, постъпила от SMS-и за кампанията на БЧК.

Гости в предаването "В неделя с..." с водещ Димитър Цонев бяха Нели Радева от фондация "И аз мога", Карина Тодорова от "Лайънс клуб - София", д-р Ясен Сливенски, директор "Подготовка и помощ при бедствия" към БЧК, и Пиер Серж Ану Елен - хаитянин, който разказа какво е реалното положение в Хаити.

За Хаити в студиото пяха Васко Кръпката, група Д2, група "Гологан" и Миро.
„В остатъка от времето до края на кампанията, който е 15 февруари БНТ ще продължи да помага. Още тази седмица зрителите ще могат отново да подкрепят кампанията в наши инициативи, които предстоят в програмата и ефира на телевизията", уточни Димитър Цонев, който е и заместник-програмен директор на БНТ1.