Близо 40% от пловдивчани не приемат сериозно Бойко Борисов
Близо 40% от пловдивчани не приемат сериозно Бойко Борисов / cнимка: Sofia Photo Agency

41% от жителите на Пловдив и областта смятат, че премиерът Бойко Борисов няма слаби страни, а 38% са посочили, че той е позьор, повече говори, отколкото прави и заблуждава, че решава проблемите на хората. Това сочи представително допитване, проведено сред 800 мъже и жени, от института за социополитически изследвания „Макс Вебер". 

За 31% от интервюираните респонденти лидерът на ГЕРБ е несравним, тъй като политическото му поведение не може да бъде оприличено на нито един от зададените варианти в допитването - Владимир Путин, Барак Обама, Тодор Живков, Йосиф Сталин, Иван Костов, Никола Саркози, Силвио Берлускони, Симеон Сакскобургготски

По отношение на въпроса дали Бойко Борисов трябва да стане президент или да остане министър-председател, процентите са равни - по 45%. Проучването показва още, че според почти 67% от анкетираните президентът на България трябва да разполага с повече правомощия. 

Както изводи от института  посочват, че високото одобрение на кабинета „Борисов", въпреки ситуацията на икономически и финансова криза, се дължи основно на харизмата на премира, на способността му да скъсява дистанцията при комуникацията между елит и маса и да казва на избирателите „това, което искат чуят".

Новини от Пловдив