Благотворителна изложба за възстановяването на Драматичен театър Пловдив
Благотворителна изложба за възстановяването на Драматичен театър Пловдив / DarikNews.bg, архив

Двайсет от най-изтъкнатите български художници предоставят свои творби, за да подпомогнат набирането на средства за възстановяването на Драматичен театър Пловдив.

Инициативата е по идея на пловдивския график Кольо Карамфилов. Тази вечер в галерия U P.A.R.K. се открива изложбата с платна на творци като Вежди Рашидов, Станимир Видев, Атанас Хранов, Калина Мавродиева, Веско Велев, Иван Шишков, Стефан Божков, Пламен Панев, Георги Щърбев, Моника Роменска, Лили Кючукова, Емил Атанасов, Иван Тотев, Румен Жеков, Янко Ненов, Илия Йончев, Чавдар Маринов, Красимир Добрев и Николай Няголов.

Всички поканени художници са откликнали на идеята и са дарили безвъзмездно свои творби. Средствата от продажбата ще бъдат преведени по набирателна сметка за подпомагане ремонта на театъра.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов участва в изложбата с два акварела. При поканата той е заявил, че много обича Пловдив и е съпричастен с нещастието, сполетяло театъра.

Повечето от предоставените платна могат да бъдат закупени на изключително добри цени, защото идеята на организаторите е да се направи жест и към театъра, и към публиката, обясни за Дарик Кольо Карамфилов. Очаква се картините да са на цена между 250 и 1000 лева.

В основата на благотворителната изложба стои желанието на българските творчески гилдии взаимно да си помагат и да се подкрепят в трудни моменти, допълни Карамфилов.

Други новини от Пловдив