Благотворителна фотоизложба събира пари за нов приют за кучета
Благотворителна фотоизложба събира пари за нов приют за кучета / снимка: Animal Rescue Sofia

На 7 декември от 17.00 ч. се открива благотворителната фотографска изложба „От другата страна”, посветена на идеята да се съберат средства за нов кучешки приют. Събитието ще се състои в галерия „Личното пространство” на бул. „Витоша”45.

Целта на изложбата е да подпомогне организацията „Animal Rescue Sofia” в начинанието да се съберат необходимите финансови средства за закупуването на нов имот за кучешки приют. Съществуващият подслон в Богров е принуден да затвори врати в края на годината и 500 кученца са пред заплахата да останат на улицата. Това се налага заради непосилните наеми на сегашното място, както и незаинтересоваността на институциите. За целта са необходими 210 000 евро, като до края на ноември са събрани около половината от тях.

Експозицията е подготвена изцяло от студенти на Нов български университет с подкрепата на преподаватели от специалност „Фотография”. Изложбата представя различните страни от живота на кучето - от тъжните очи зад решетката до палавия поглед на щастливия домашен любимец.

Посетителите ще имат възможността да закупят създадените специално за случая фотографии и коледни картички, като по този начин ще подкрепят каузата. Всички събрани средства са предназначени за спасяването на доброволческата организация, посветила се на закрилата на изоставените четириноги.

„От другата страна” на очевидното прозира човешкото ни отношение и възможността да прескочим бариерата на собствените си предразсъдъци и егоизъм, да погледнем към по-добрата си природа през верните кучешки очи, призовават от организацията.

Изложбата ще продължи до 14 декември - всеки ден от 16.00 до 20.00 ч.

Благотворителна фотоизложба събира пари за нов приют за кучета
netinfo