Бандерас: Искам да правя и независимо кино
Бандерас: Искам да правя и независимо кино / снимкa: Sofia Photo Agency
Не се отказвам от направеното през 18-те години в Холивуд, но искам да снимам и независимо кино, каза известният испански актьор Антонио Бандерас в петък вечерта в зала 1 на НДК. Той представи втория си режисьорски филм - "Пътят на англичаните", включен в афиша на Киномания под заглавие "Летен дъжд".

Това не е отделен случай. Преди 3 години в родната ми Андалусия направих продуцентска компания, за да снимам алтернативно, експериментално кино. Така помагам и на талантливи млади хора, които нямат достатъчно пари, да снимат първите си филми, разказа Бандерас.

Десетки почитатели и главно почитателки посрещнаха актьора с писъци, викове и възгласи "Антонио, Антонио!" във фоайето на НДК. Той даде автографи на много от тях, а после се поклони на публиката от сцената в зала 1.

"Пътят на англичаните" е екранизация на едноименния роман на Антонио Солер, отличен с много награди. Филмът е показван с успех на фестивали - в Берлин, където има награда, "Сънданс" - САЩ, и Гуалахара - Мексико. Киномания е четвъртият фестивал, на който се представя. Надявам се зрителите "да потънат" в него, каза Бандерас.