Атрактивна програма, вкусни мезета и концерт на Горан Брегович за Скариада.BG
Атрактивна програма, вкусни мезета и концерт на Горан Брегович за Скариада.BG / снимка: Dariknews.bg, архив

От 1 до 6 септември край Петропавловския манастир до град Лясковец ще се проведе Скариада.BG - един специален празник, посветен на качеството и традицията на българския вкус, с много весела музика и аромат на скара. Кулминацията на феста ще бъде концерт на Горан Брегович и неговият Оркестър за сватби и погребения на 5 септември, съобщават организаторите. Музикантите ще подгрява виртуозният кларинетист Иво Папазов-Ибряма, който ще излезе на сцената край Петропавловския манастир заедно със своя оркестър „Тракия" на 5 септември вечерта в 20,00 часа.

Българските музиканти ще свирят в продължение на час преди старта на концерта „Champagne" на Горан Брегович. Ибряма, заедно с Владимир Величков, Антони Дончев и свирилият в Миланската скала кларинетист академик Петко Радев ще са в журито, което ще оценява надсвирванията на духови музики и сватбарски оркестри на 5 и 6 септември.

Скариада.BG започва на 1 септември с четири фестивални вечери. Концертните програми ще са от 18,30 до 22,00 часа. В първата вечер народните веселби ще са под звуците Берковската духова музика и на „Оркестър Янко слона" със солисти Пепи Джексъна и Бети Цветанова. На 2 септември ще са изявите на „Ачко Маринов бенд" с участието на Лъки и оркестър „Карандила" с ръководител Ангел Тичалиев. На 3 септември ще има концерт на ромския крал на цигулката Венци Такев и неговия оркестър, а в последната фестивална вечер ще свири оркестър „Беровски бисери" от Македония и Орлин Памуков с „Орлин бенд".

На Скариада.BG веселата музика и доброто настроение ще бъдат допълнени с много димящи скари, кулинарни зони, конкурс за най-вкусно кебапче и кюфте и приготвянето на най-голямата манастирска чорба.

На 5 септември входът за събитието ще е с билети за концерта „Champagne" на Горан Брегович, които се предлагат в системата и касите на www.eventim.bg на цена от 15 и 30 лева.

Други новини от Велико Търново