AstraZeneca отличи студенти по медицина
AstraZeneca отличи студенти по медицина / netinfo

За седма поредна година водещата фармацевтична компания AstraZeneca България отличи талантливи студенти по медицина в Медицинските университети в София и Плевен. Компанията връчи традиционните си годишни стипендии на младежи от втори, трети или четвърти курс на обучение през учебната 2006/ 2007.

Полина Маринова от Плевен и Ирина Кутийска от София са отличените студенти, които получиха парично възнаграждение на стойност 1200 лева. Критериите за селекцията им бяха годишен успех над 5.00 и есе на тема "Европейските ценности като основа за развитие на българското здравеопазване", както и интервюта с най-добре представилите се. Темата е предложена от победителите в конкурса през миналата академична година.

Наградите връчи посланикът на Италия у нас Негово Превъзходителство Стефано Бенацо.

Още за компанията

Всяка година AstraZeneca развива активна социално-отговорна дейност, насочена към подобряване на качеството на живот и работа с младите хора. Сред традиционните й инициативи в тази насока е подкрепата от 2003 насам на "Майсторски класове по фармация и здравеопазване" на Българския Форум на Бизнес Лидерите, които се реализират под патронажа на Принца на Уелс.

От 2001, съвместно с Шведското посолство, компанията връчва и годишната "Мини Нобел" награда, посветена на Алфред Нобел, за принос на студенти с интереси в областта на медицинските науки. В началото на ноември компанията бе отличена и с наградата за "Национална корпоративна отговорност 2008", статуетка и правото да представлява България на европейско ниво, през януари 2009 на конкурса "Европейска награда за корпоративна отговорност - Иновации за по-добър свят".