Милен Цветков
Милен Цветков / БГНЕС
"Милен беше наш приятел, той е телевизионер, той беше един от нас. Аплодисменти за Милен Цветков". С тези емоционални думи екипът на "Като две капки вода", начело с продуцента Маги Халваджиян, почетоха паметта на убития на пътя телевизионен водещ Милен Цветков.

„Няма как да не го почетем, защото нелепите инциденти, както ги наричаме, всъщност не са толкова нелепи, те са логични и те се случват заради нашата безотговорност. Ние сме безотговорни в работата си, безотговорни сме към децата си, безотговорни сме към държавата си, към правилата и към това общество. Последиците са тези“, каза Халваджиян.

Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София

Той се се извини, че излиза на сцената непредвидено, но обясни, че е бесен при вида на напускащите столицата хиляди коли преди няколко дни, защото беше категоричен - правилата са за това, за да се спазват. И обвърза трагедията с Милен Цветков именно със спазването на правилата, като подчерта, че журналистът, който беше пометен от джипа на 22-годишен дрогиран шофьор, винаги е спазвал правилата.

Обвиняемият за катастрофата, причинила смъртта на Милен Цветков, остава 72 часа в ареста (СНИМКИ)

Отговорността значи да мислиш, отговорността е към всички нас, защото не може едни хора, надявам се болшинството, да спазват правилата, да се мъчат да бъдат достойни българи, а други да си правят каквото поискат. Тези другите водят до това хора, като Милен Цветков, спазващ правилата, да бъде убит“, каза Халваджиян в наелектризиращо слово.

Цветя и свещи за Милен Цветков на лобното му място (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Защото ние искаме да живеем в държава, в която правилата се спазват. Затова съм тук, защото съм бесен. Аз спазвам правилата. Винаги съм ги спазвал. Така съм учил детето си, така ще уча и внуците си", призова в емоционалната си реч продуцентът на предаването. 

„Той беше един от нас! Той беше един от нас, българите! Затова трябва да го помним и да мислим за него! Аплодисменти за Милен Цветков“, призова Халваджиян през сълзи и всички станаха на крака с ръкопляскания.