Актьори от сериала Отдаденост гостуват на Златната ракла
Актьори от сериала Отдаденост гостуват на Златната ракла / netinfo

Италианските актьори Валтер Нудо и Самуела Сардо, изпълняващи ролите на доктор Коради и медицинската сестра Джулия Донети в тв сериала "Отдаденост", ще гостуват на фестивала "Златната ракла", който се откривa днес, съобщиха организаторите.

Звездите, които според италианската преса отскоро са двойка и в живота, ще останат у нас по-малко от 24 часа. Те ще връчат една от наградите на официалното закриване на фестивала на 4 ноември в новотел "Пловдив".

Гала-вечерта на "Златната ракла" ще бъде посветена на музиката, създадена за телевизионни филми. По този повод Кирил Маречков ще изпълни песента от "Дунав мост", Васил Найденов - от "Адаптация", и Лили Иванова - от "Изпепеляване".

Общо 80 от 150 кандидатстващи програми от 24 държави от Европа, Америка и Азия ще участват в конкурсната програма. Тя включва три състезателни категории - драма и мини-сериали за възрастни, драма и мини-сериали за деца и юноши, документални филми и репортажи.

За първи път участва Би Ти Ви, както и френската TF1 и телевизия "Башкортостан", които ще имат специални презентации. Ще има и вечер на РТВЦ Пловдив, който отбелязва своята 35-годишнина.

Генералният директор на Съюза на филмовите дейци ще представи панорамата "Съвременното кино на Русия". Включени са филми като "По жътва" на Марина Разбежкина, "Слънце" на Александър Сокуров, "Татко" и "Мама" на Никита Михалков, "Щатски съветник" на Филип Янковский, "9-та рота" на Фьодор Бондарчук, "Парников ефект" на Валерий Ахадов, "Градина в лунна светлина" на Виталий Мелников,

За втори път ще бъде реализиран и пазар на телевизионни програми.