Те са Мариела Станулова и Ралица Жечева. Мариела e финансист, учила е в САЩ, Китай и Франция. Завръщайки се в България, открива страстта си към социалното предприемачество и работата в полза на другите. Ралица е специалист по дигитален маркетинг и създаване на съдържание. След работа в корпоративния свят, решава да използва уменията си да доставя правилната информация до правилните хора, за да помага.

ПРОМЯНАТА започва от… родителите

Децата в България се нуждаят от… уверени и спокойни родители, които отглеждат здрави и щастливи личности, способни да реализират пълния си потенциал.

Помагаме, защото…. вярваме, че децата не се нуждаят от поправяне, а е достатъчно всеки родител да има достъп до експертна информация и да получава подкрепа в едно от най-трудните житейски предизвикателства - отглеждането на дете.

Социалното предприемачество означава… да се бориш за промяната независимо колко предизвикателства срещнеш.

Най-големият ни успех до момента е… че съумяхме за пет години да достигнем до над 200 стойностни специалисти и над 100 организации, като всички те вярват в нуждата да подкрепят родителите.

След 5 години планираме да постигнем… поне 100 онлайн обучения на различни теми, достъпни за повече от 25 хиляди бъдещи и настоящи родители.

„Академия за родители“ помага на всички бъдещи и настоящи родители да отгледат здрави и щастливи деца. Тя събира на живо и онлайн специалисти, които споделят своите знания по теми като бременност, раждане, здраве, възпитание, образование. Така родителите могат да поучат съветите, от които имат нужда – проверени, на едно място, в точния момент. „Академия за родители“ дава увереност на семействата, че могат да се справят с едно от най-важните предизвикателства в живота им. А на децата – навременната грижа и подкрепа, които са им необходими.

Може да гласувате за финалистите в тазгодишното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА на адрес nova.bg/promyanata.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.