Аделина Радева
Аделина Радева / netinfo
Още едно популярно телевизионно лице става част от екипа на Новини и актуални предавания на NOVA в пика на своето професионално развитие
Аделина Радева е новият водещ на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България”. Заедно с Виктор Николаев тя ще поднася на зрителите най-актуалната информация и любопитни анализи на темите на деня. Едно от най-известните телевизионни лица в българските медийни среди се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп в пика на своето професионално развитие.

Виктор Николаев и Аделина Радева
netinfo

„Познавам добре работата на Аделина и вярвам, че със своя дългогодишен опит и силно екранно присъствие тя ще допринесе за затвърждаване успеха на сутрешния блок на NOVA. Професионалното й партньорство с Виктор Николаев започва още преди години и в този смисъл присъединяването й към „Здравей, България“ е естествено продължение на пътя, който им предстои за извървят като работен тандем”, коментира Вяра Анкова, генерален директор "Информация" в Нова Броудкастинг Груп.

Аделина Радева стартира кариерата си като радио водещ в ефира на FM+. В периода 2000-2006 е кореспондент на Нова телевизия в Атина. Прави репортажи и за българската секция на Deutsche Welle от гръцката столица. През 2008 г, след завръщането си у нас, започва работа в Българската национална телевизия. Водеща е на централната новинарска емисия от 2011 насам, на публицистичното предаване за новини, анализи и коментари "Още от деня" (2016-2017) и на сутрешния блок „Денят започва” (в периода 2008-2011), където за първи път е екранен партньор с Виктор Николаев. Автор е на документални филми за събитията в Гърция за рубриката „В кадър“ на дирекция „Информация“, на различни телевизионни студия и извънредни предавания на дирекция „Програма“ в БНТ и на поредица от репортажи за новините на БНТ1.

Завършила е Държавния каподистрийски университет на Атина, специалност „Комуникации и средства за масово информиране”. Следвала е „Класически филологии” в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

„Признателна съм за доверието и с готовност приемам предизвикателството да бъда част от водещата медийна компания в страната. За мен е удоволствие да работя отново в екип с Виктор Николаев и съм сигурна, че ни предстоят много успехи заедно”, споделя Аделина Радева.