6500 молби са подадени за ин витро процедури
6500 молби са подадени за ин витро процедури / снимка: БГНЕС
6500 молби са подадени за ин витро процедури
27206
6500 молби са подадени за ин витро процедури
  • 6500 молби са подадени за ин витро процедури

6500 молби са получени за включване в ин витро програмите към фонд "Асистирана репордукция", обяви министърът на здравеопазването Божидар Нанев на традиционния годишен бал на фондация "Искам бебе". По думите му, голяма част от тези молби са одобрени, а останалите предстои да бъдат разгледани.

За всички желаещи са осигурени средства по програма "Инвитро", увери Нанев и връчи на Български пациентски форум заповед, с която организацията се признава за национално представителна.

26% от жените, които са се включили в програмата, са забременели през изминалата година, каза директорът на фондация "Ин витро" д-р Николай Лалев, а от началото на фонда са били финансирани 3900 опита.

По време на бала председателят на фонда Радина Велчева откри изложба със снимки на деца под надслов "Ангели с мисия" и връчи няколко символични статуетки. "Миналата година около 20 майки, които получиха статуетки на ангели, имат своите деца", каза Велчева.

По време на тържеството бяха връчени годишните награди на фондацията "Полетът на надеждата". Призовете се присъждат на отделни личности и институции, които са подкрепяли каузата през изминалата година.