531 души отпадат от социални помощи
531 души отпадат от социални помощи / netinfo
531 безработни в трудоспособно състояние и възраст от област Сливен ще останат без социални помощи от 1 януари 2008 г., тъй като са били клиенти на бюро по труда 18 и повече месеца, съобщиха на съвместна пресконференция днес Тихомира Димитрова – директор „Бюро по труда” и Даниела Савова – експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане”.

Предвижданията бяха от подпомагане да отпаднат 967 лица, но индивидуалните срещи с всеки един от тях са редуцирали цифрата до малко над 500.

Още от лятото специалисти от Бюро по труда са започнали индивидуални срещи с лицата, на които предстои да отпаднат от подпомагане, на които са актуализирали индивидуалните планове за въздействие, предложени са били включване в курсове по ограмотяване и професионална квалификация.

При тези срещи помощ от дирекция „Бюро по труда” директно или индиректно са отказали 162 лица, като само двама от тях категорично са отказали предложена им работа. Според закона, отпадналите от социални помощи ще могат да кандидатстват отново за тях след 12 месеца.

Други новини от Сливен