52 бременни поставиха рекорд за България с „Еврофутбол”
52 бременни поставиха рекорд за България с „Еврофутбол” / netinfo

Точно 57,44 метра е рекордът за България за „Най-голямо мерене на кореми”, поставен от 52 бременни жени по време на първото събитие от благотворителната кампания на българския букмейкър „Еврофутбол” – „Ние чакаме бебе”.

Върховото постижение бе осъществено в City Center Sofia. В рекорда влезе броят на бременните жени и тяхната обща обиколка.

На хепънинга присъстваха над 100 бъдещи родители, приятели, баби и дядовци. Стартът най-голямото мерене на кореми за България бе даден точно в 10,55 ч, докато детска вокална група „Смехорани”- памперси и втора група изпълняваха най-новите песни в репертоара си. С присъщия си спортен хъс водещият Крум Савов обяви рекорда в 11,30 ч, който бе поправян на два пъти заради огромния интерес, който предизвика събитието и закъснелите майки.

Първа награда за най-голяма обиколка на бъдещите родители грабнаха семейство Милена и Методи Дряновски, които регистрираха общо 265 см. дължина на техните кореми. Второто място с 246 см заслужено отиде при Христина и Николай Недкови - семейство от едва три месеца. Третата позиция бе за Цонка Казакова-Стоянова и сестра й Ивелина Казакова с техните 231 см.

Трима татковци си тръгнаха с подаръци от „Еврофутбол”. Те, заедно с още седем бременни отговориха вярно на въпроси, свързани с бременността. Това са: Николай Недков, Крум Савов, Цветина Тодорова, Ани Георгиева, Катя Спасова, Ива Бадарова-Малинова, Ивайло Георгиев, Венера Костадинова, Ирина Шумкова и Петя Харизанова.

Следващият хепънинг от кампанията е на 20 февруари в 10,30 ч в Бургас, хотел „Аква” - „Най-масова гимнастика за бременни”; а във Велико Търново – на 5 март в Сентрал Мол за „Най-изразителна рисунка от татко върху корема на мама”.

По време на трите хепънинга се продават билети от първия целеви тираж на държавната лотария по същата тема. Всеки, който купи билет, има реален шанс да спечели, но със сигурност ще помогне, тъй като 11% от набраните средства ще бъдат насочени за каузата.

Кампанията „Ние чакаме бебе” предоставя на всички бъдещи родители- дневник-календар, безплатни училища в 15 малки населени места и хепънинги в три града в страната. Тя е провокирана от липсата на обобщени и достъпни данни за бременността - какво е полезно да прави майката, за да износи здраво бебе. Тя се осъществява в партньорство с Фондация “Помощ за благотворителността в България”.