248 студенти се дипломират в Американския университет в Благоевград
248 студенти се дипломират в Американския университет в Благоевград / cнимкa: Sofia Photo Agency

Официална церемонията по повод дипломирането на XIV випуск на Американския университет в България ще се състои в Благоевград.

Тази година дипломи ще получат 248 студенти от 18 страни. В традиционната церемония по дипломирането ще участват и 21 студенти от петия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

С тях, общият брой на завършилите магистърската програма за ръководни кадри става 133. Гости на церемонията ще бъдат посланикът на САЩ в България н.пр. Джон Байърли и представители на българското правителство. Реч от името на завършващите бакалавърската програма ще произнесе Андреа Чеплински от Румъния, а Манол Пейков ще произнесе приветствие от името на студентите от Магистърската програма за ръководни кадри.

Студентите, завършващи с най-висок успех тази година, са Ана Томова от България и Изабела Влаху от Македония. И двете са постигнали общ успех по време на обучението си в АУБ от 3.98 по четирибалната система. Втори по успех са Надзея Керноха от Беларус и Анка Мандру от Румъния с общ успех от 3.97 по четирибалната система.

Това е най-големият випуск, който се дипломира от АУБ до момента – 248 човека. Най-предпочитаната специалност сред завършващия випуск е „Бизнес администрация", втора по желание се нарежда „Политология и международни отношения".

След дипломирането на випуск 2008, общият брой на завършилите университета нараства на 2180.

Мариан Келър е новият председател на Настоятелството на Американския университет в България. Тя беше избрана на срещата на Настоятелството, провела сe в Благоевград. „Това, което първоначално ме привлече в университета бяха настоятелите – една изключителна група от забележителни хора, отдадени на работата си за АУБ – но това, което задържа интереса ми през последните 10 години и ми даде желание и страст да работя за институцията, бяха студентите.

Новини от Благоевград