23 състава за шест вечери на Джаз фест Банско 2014
23 състава за шест вечери на Джаз фест Банско 2014 / снимка: Джаз Фест Банско
23 състава за шест вечери на Джаз фест Банско 2014
74249
23 състава за шест вечери на Джаз фест Банско 2014
  • 23 състава за шест вечери на Джаз фест Банско 2014

23 състава за шест вечери на Джаз фест Банско 2014. Началото е тази вечер, на сцената на централния площад в града се качват Камелия Тодорова и Брас Асосиейшън КОМБО. После идва ред на Оркестър „София“ със специален гост Йорданка Христова. На 11 август, понеделник, меломаните очакват голямата звезда Ийока, за да чуят на живо нейния хит „Simply Falling”.

Идната сряда в програмата на фестивала е времето за саксофона на Кенди Дълфър и нейния бенд, разказва директорът на джаз феста д-р Емил Илиев.

„Програмата включва много разнообразни стилове на джаза - и блус, и суинг. Има и поп изпълнители, каквато е Ийока, която е една от най-прогресиращите изпълнители на поп музика. Нейната песен „Simple Falling” е с близо 21 млн. влизания в YouTube, което е голямо постижение. Нейната песен в момента се пее в целия свят, тя е световен хит. Също Кени Дълфър, най-добрата жена саксофонист в света с нея бенд. Има много какво да се види и чуе в Банско”, каза той.

„Дъщерята на Ди Ди Бриджуотър ще пее още втората вечер. 23 състава в шест вечери. Мога да ви кажа в цифрово изражение, ако човек отиде да слуша тези звезди на Запад, в различни клубове, техни концерти, ще плати около 1500 лева за билети само на човек. Представете си какво предоставяме на публиката безплатно на сцената в Банско”, посочи още Илиев.

„Ние имаме фенове от първия фестивал, които идват всяка година в Банско. Техният брой, аз ги наричам жестоки фенове, нараства непрекъснато. Всеки, който е дошъл, е заразен от бацила Джаз фест Банско. Така че вече тръгваме да търсим нови сцени, да разширяваме възможностите, защото трябва да осигурим сцена за поне 20 000-30 000 души едновременно да могат да слушат концертите”, призна още д-р Емил Илиев.